DOPRAVA ZDARMA při objednávce nad 1500Kč

Grilovaný kapr

Ingredience

 

3/4 lžičky Černý pepř
2 celé ryby Kapr (střední, vykuchaný, zbavený šupiny a očištěný)
2 ovoce Limetka (1 nakrájená, 1 nakrájená na měsíčky)
1 polévková lžíce Cibulový prášek
2 lžičky Paprika (uzená)
100 ml Kořenové pivo, soda (Karibik)
3/4 lžičky Sůl
1 čárka Tymián, sušený

kapr na grilu

 

1. Ostrým nožem udělejte několik řezů do masa na obou stranách ryby. Smíchejte cibulový prášek, papriku, tymián a koření s pivem. 

Naneste - vetřete do řezů a vnitřku kapra. Plátky limetky vložte do rybího břicha, zakryjte potravinářskou fólií a nechte 1 hodinu marinovat v lednici.

2. Rozehřejte gril na středně vysokou teplotu. Rybu dejte na tác a grilujte 15-20 minut, podle velikosti, v polovině otočte. Rybu během vaření podlévejte trochou piva. Podávejte s měsíčky limetky na vymačkání.