Grilovaný kapr
Ingredience
3/4 lžičky | Černý pepř |
2 celé ryby | Kapr (střední, vykuchaný, zbavený šupiny a očištěný) |
2 ovoce | Limetka (1 nakrájená, 1 nakrájená na měsíčky) |
1 polévková lžíce | Cibulový prášek |
2 lžičky | Paprika (uzená) |
100 ml | Kořenové pivo, soda (Karibik) |
3/4 lžičky | Sůl |
1 čárka | Tymián, sušený |
1. Ostrým nožem udělejte několik řezů do masa na obou stranách ryby. Smíchejte cibulový prášek, papriku, tymián a koření s pivem.
Naneste - vetřete do řezů a vnitřku kapra. Plátky limetky vložte do rybího břicha, zakryjte potravinářskou fólií a nechte 1 hodinu marinovat v lednici.
2. Rozehřejte gril na středně vysokou teplotu. Rybu dejte na tác a grilujte 15-20 minut, podle velikosti, v polovině otočte. Rybu během vaření podlévejte trochou piva. Podávejte s měsíčky limetky na vymačkání.