GLAZOVANÝ LOSOS S POMERANČEM a ZÁZVOREM
INGREDIENCE
PRO filet LOSOSA
- 1 Pomeranč (šťáva z jednoho pomeranče)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 20-palcový kousek zázvoru
- Olivový olej
- 700g uncí filety z lososa bez kůže
PŘÍPRAVA
1.
Smíchejte dohromady pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, med a zázvor v malém hrnci.
2.
Zahřívejte na středně vysoké teplotě, dokud se směs nezredukuje na polovinu. .
3.
Rozpalte gril na střední stupeň s litinovou pánví na roštech a se zavřeným víkem.
4.
Pánev potřete zevnitř olejem přidejte filety lososa. Grilujte asi pět minut, nebo dokud se na lososu nevytvoří pěkná kůrka. Lososa otočte a potřete pomerančovo - zázvorovou polevou.
5.
Pokračujte v grilování, dokud se losos snadno neloupe, ale je stále vlhký, asi čtyři minuty. Otočte a potřete marinádou druhou stranu ryby, poté ji sejměte z grilu a každou stranu ještě jednou potřete.
Pote rybu dejte na asi 2 minuty odpočinout na talíř. Ryba pustí šťávu, kterou si pak můžete filety polít.
Servírujte s pečeným bramborem nebo grilovanou zeleninou...
Dobrou chuť