Grilovaná makrela
Suroviny 3 porce
3 ks čerstvá makrela
- nejlépe olivový olej
- mořská sůl
- čerstvě nadrcený černý pepř
- rozmarýn (čerstvý, nadrobno nakrájený)
- česnek (nadrobno nakrájený)
- vidličky na opékání nebo můžete makrely položit na gril
Postup přípravy receptu
-
Opláchnuté makrely osušte papírovou utěrkou.
-
Z olivového oleje, soli, pepře, rozmarýnu a česneku si připravte marinádu, kterou potřete nachystané makrely a dejte do lednice marinovat na 0,5-2hod.
-
Až je vyndáte z lednice připravte si gril na přímé grilování. Makrely
-
Makrely tedy grilujte kůží nahoru, přímou metodou při středním až vyšším žáru. Po 5 minutách makrely otočte, potřete je zbylou marinádou a grilujte dalších 5 minut. Pokud byste pak měli ještě pochybnosti o propečení, umístěte makrely na roštu do bezpečné zóny a grilujte ještě 2-3 minuty nepřímou metodou. Po takové době budou makrely bezpečně hotové a díky tomu, že jste je v půlce grilování potřeli zbylou marinádou šťavnaté a s výraznou chutí.
Dobrou chuť