DOPRAVA ZDARMA při objednávce nad 1500Kč

Grilovaná makrela

Suroviny 3 porce

3 ks čerstvá makrelamakterly

 nejlépe olivový olej
mořská sůl
čerstvě nadrcený černý pepř
rozmarýn (čerstvý, nadrobno nakrájený)
česnek (nadrobno nakrájený)
vidličky na opékání nebo můžete makrely položit na gril

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté makrely osušte papírovou utěrkou.

  2. Z olivového oleje, soli, pepře, rozmarýnu a česneku si připravte marinádu, kterou potřete nachystané makrely a dejte do lednice marinovat na 0,5-2hod.

  3. Až je vyndáte z lednice připravte si gril na přímé grilování. Makrely

  4. Makrely tedy grilujte kůží nahoru, přímou metodou při středním až vyšším žáru. Po 5 minutách makrely otočte, potřete je zbylou marinádou a grilujte dalších 5 minut. Pokud byste pak měli ještě pochybnosti o propečení, umístěte makrely na roštu do bezpečné zóny a grilujte ještě 2-3 minuty nepřímou metodou. Po takové době budou makrely bezpečně hotové a díky tomu, že jste je v půlce grilování potřeli zbylou marinádou šťavnaté a s výraznou chutí.

Dobrou chuť