DOPRAVA ZDARMA při objednávce nad 1500Kč

GLAZOVANÝ LOSOS S POMERANČEM a ZÁZVOREM

INGREDIENCElosos1

PRO filet LOSOSA

  • Pomeranč (šťáva z jednoho pomeranče)
  • lžíce sójové omáčky
  • lžíce medu
  • 20-palcový kousek zázvoru
  • Olivový olej
  • 700g uncí filety z lososa bez kůže

 

PŘÍPRAVAlosos4

1.
Smíchejte dohromady pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, med a zázvor v malém hrnci.
2.
Zahřívejte na středně vysoké teplotě, dokud se směs nezredukuje na polovinu. .
3.
Rozpalte gril na střední stupeň s litinovou pánví na roštech a se zavřeným víkem.
4.
Pánev potřete zevnitř olejem  přidejte filety lososa. Grilujte asi pět minut, nebo dokud se na lososu nevytvoří pěkná kůrka. Lososa otočte a  potřete pomerančovo - zázvorovou polevou.
5.
Pokračujte v grilování, dokud se losos snadno neloupe, ale je stále vlhký, asi čtyři minuty. Otočte a potřete marinádou druhou stranu ryby, poté ji sejměte z grilu a každou stranu ještě jednou potřete.
 
Pote rybu dejte na asi 2 minuty odpočinout na talíř. Ryba pustí šťávu, kterou si pak můžete filety polít. 
 
Servírujte s pečeným bramborem nebo grilovanou zeleninou...
 losos3
Dobrou chuť